Ondertekening duurzame woningen Meerpolder

Duurzame ontwikkeling in Meerpolder

Duurzame ontwikkeling in Meerpolder

12 januari 2018

De wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs krijgt er een nieuwe duurzame ontwikkeling bij. Op dinsdag 9 januari 2018 zetten wethouder Albert Abee, Erik Batenburg (Batenburg BV) en Jan Houweling (Houweling architecten) de handtekening op de gronduitgifte-overeenkomst voor de ontwikkeling van het 4C project.

Energieneutraal en comfortabel

Het project heeft betrekking op de 4 C’s: comfort, co-design en Cradle to Cradle. Er is steeds meer behoefte aan energie neutrale woningen en bij voorkeur gebouwd met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Tegelijkertijd moet de woning comfortabel zijn en een bepaalde uitstraling hebben. De woningen worden gebouwd volgens het zogenaamde Cradle to Cradle-principe (C2C). Deze relatief nieuwe denkwijze op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het beperken van de schade aan het milieu, maar probeert dit juist te verbeteren door onder meer gebruik te maken van gifvrije en herbruikbare materialen.

Het project is gelegen in de wijk Meerpolder, tussen de Oostmeerlaan en de Meerweg en bestaat uit 16 woningen variërend van vrijstaand tot tussenwoning. De start van de bouw is naar verwachting in de tweede helft van 2018.

Terug naar het overzicht