Bergschenhoek

Bergschenhoek

Dorps karakter met groen en recreatie om de hoek

inwoners
18.000 inwoners
3 middelbare scholen
Bos
Hoge en Lage
Bergse Bos

Van plattelandsdorp naar een woonplaats met veel nieuwbouw

In de 18e eeuw werden diverse polders rond Bergschenhoek drooggelegd. Het dorp maakte deel uit van het ambacht Hillegersberg en Rotteban. De drie kernen waren op dat moment Hillegersberg, Terbregge en Bergschenhoek. Een oude grenspaal, die stond tussen Bleiswijk en Hillegersberg Rotteban, staat nu voor het nieuwe gemeentehuis van Bergschenhoek. Onder Lodewijk Napoleon Bonaparte, op 21 oktober 1811, scheidde Bergschenhoek zich af van Hillegersberg (Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek).

Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek

In de 20e eeuw ontwikkelde Bergschenhoek zich als een plattelandsdorp met voornamelijk glastuinbouw.

Vanaf de jaren negentig groeide de gemeente door de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra (VINEX) uit van een landelijk dorp van 5000 inwoners tot een moderne woongemeente. In 2002 stond Bergschenhoek met een groei van 13,4 procent in een jaar op de eerste plaats in de top-10 van de Nederlandse gemeenten die relatief het snelst groeiden. Vanaf 2005 kwamen er nog eens 4000 woningen bij. Inmiddels telt het dorp 18.000 inwoners.

Meer over Lansingerland

Bergschenhoek op de kaart

Nieuws in Bergschenhoek

impressie parkzoom fase 3
09 jul 2018

Start verkoop 39 rijwoningen Parkzoom

Donderdag 12 juli gaat de verkoop van 24 rijwoningen en 15 energiezuinige rijwoningen van start in Parkzoom, fase 3. Vanaf dat moment kunt u zich inschrijven op uw favoriete bouwnummers. U heeft tot en met zondag 22 juli de tijd om uw voorkeuren digitaal door te geven. Kijkt u voor meer informatie op www.nieuwbouw-parkzoom.nl.

Lees verder
impressie duurzaam appartementengebouw Parkzoom 4
05 apr 2018

Duurzaam appartementengebouw in Parkzoom aanbesteed

Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Timpaan Hoofddorp BV en HDH Projectontwikkeling een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee ontwikkelaars kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding. Gasloos Het gebouw is niet alleen energetisch duurzaam. Er wordt ook veel aandacht besteed […]

Lees verder