Bergschenhoek

Bergschenhoek

Dorps karakter met groen en recreatie om de hoek

inwoners
18.000 inwoners
3 middelbare scholen
Bos
Hoge en Lage
Bergse Bos

Van plattelandsdorp naar een woonplaats met veel nieuwbouw

In de 18e eeuw werden diverse polders rond Bergschenhoek drooggelegd. Het dorp maakte deel uit van het ambacht Hillegersberg en Rotteban. De drie kernen waren op dat moment Hillegersberg, Terbregge en Bergschenhoek. Een oude grenspaal, die stond tussen Bleiswijk en Hillegersberg Rotteban, staat nu voor het nieuwe gemeentehuis van Bergschenhoek. Onder Lodewijk Napoleon Bonaparte, op 21 oktober 1811, scheidde Bergschenhoek zich af van Hillegersberg (Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek).

Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek
Bergschenhoek

In de 20e eeuw ontwikkelde Bergschenhoek zich als een plattelandsdorp met voornamelijk glastuinbouw.

Vanaf de jaren negentig groeide de gemeente door de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra (VINEX) uit van een landelijk dorp van 5000 inwoners tot een moderne woongemeente. In 2002 stond Bergschenhoek met een groei van 13,4 procent in een jaar op de eerste plaats in de top-10 van de Nederlandse gemeenten die relatief het snelst groeiden. Vanaf 2005 kwamen er nog eens 4000 woningen bij. Inmiddels telt het dorp 18.000 inwoners.

Meer over Lansingerland

Bergschenhoek op de kaart

Nieuws in Bergschenhoek

impressie nieuwbouw parkzoom 3 fase 4
04 jun 2019

Start verkoop 59 woningen Parkzoom 3

Maandag 3 juni om 17.00 uur is de online verkoop van 59 woningen in Parkzoom 3, fase 4 in Bergschenhoek van start gegaan. Vanaf dat moment kunt u zich inschrijven op uw favoriete bouwnummers. U heeft de keuze uit rijwoningen, hoekwoningen en beneden/bovenwoningen (koopstart). Kijkt u voor meer informatie op de website van nieuwbouw Parkzoom.

Lees verder
Albert Abee slaat eerste paal 59 woningen Parkzoom
16 okt 2018

Bouw gestart 59 woningen Parkzoom

Mooi weer, blije kopers en confetti waren maandag 15 oktober de ingrediënten voor de feestelijke handeling op de bouwplaats in Parkzoom 3. Wethouder Albert Abee sloeg de eerste paal van één van de woningen. Dat de kopers hebben gekozen voor Parkzoom 3 begreep de wethouder goed. De wijk heeft namelijk een mooie architectuur, veel groen […]

Lees verder