impressie seniorenappartementen Laan van Romen

Werkzaamheden gestart bouw seniorenappartementen Berkel

Werkzaamheden gestart bouw seniorenappartementen Berkel

19 maart 2018

Op dit moment vinden de sloopwerkzaamheden plaats van het voormalige kantoor van 3B Wonen aan de Laan van Romen in Berkel en Rodenrijs. In opdracht van de Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs (Stichting ASB) heeft Houweling Architecten uit Bleiswijk een ontwerp gemaakt voor de bouw van 19 appartementen.
Als alles volgens planning verloopt, slaat burgemeester Pieter van de Stadt medio april de eerste paal van het appartementengebouw. Stichting ASB hoopt in mei 2019 te starten met de verhuur van de appartementen.

Seniorenappartementen Laan van Romen

Het gebouw bestaat uit vier woonlagen maar toont als een drielaags appartementengebouw doordat de vierde laag naar achteren is gebouwd. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt de buitenwand opgebouwd uit isolerend materiaal en een laag deel van het dak wordt bedekt met natuurlijk groen. Ook wordt het dak voorzien van zonnepanelen. De bouwtijd bedraagt ongeveer een jaar.

Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs

ASB heeft al andere projecten in Berkel en Rodenrijs: de Freesiastraat en de Warmoezerij. In deze projecten is de betrokkenheid onder de bewoners zeer groot. De stichting hoopt van harte dat de nieuwe bewoners aan de Laan van Romen met net zoveel plezier in het nieuwe gebouw zullen wonen.

Terug naar het overzicht